måndag 10 januari 2011

Bakning av pinnbröd

Idag är det fredag och vi ska göra degen till pinnbrödet som vi sedan ska grilla.

5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten

Förbered.
1. Börja med att tvätta händerna, sätt på er förkläde.
2. Ta fram en bunke, decilitermått, teskedsmått och en slev.
3. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver tillsammans i en bunke.
4. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
5. Låt sedan degen ligga i bunken och ställ den i kylen tills ni ska grilla.
6. Var och en gör sedan sitt egna pinnbröd som den vill grilla.

Smaklig måltid!!!  
                                                            

3 kommentarer:

  1. Mitt pinnbröd blev konstigt men det var gott, jag fick smaka Håkans bröd också, det var också gott!

    /Sten

    SvaraRadera
  2. Det var mycket matte även när vi bakade pinnbröden, fast mer i när vi bakade scones. /Sara

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig dag vi hade. Gott, annorlunda och väldigt kul! Det var lite klurigt att räkna ut på receptet hur mycket vi skulle ha av allt eftersom vi var så många.

    Karl

    SvaraRadera